Jakiego smartfona kupić?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• micho_m
    odpowiedział(a)
    Na telefony jest nakładany tylko jeden podatek, chyba VAT. Jeśli przesyłka bedzie szła przez WER Zabrze to możesz na 99% liczyć na sprawdzenie i naliczenie podatku. Musisz wtedy przedstawić dowód zapłaty i screen z aukcji chyba.

Zostaw komentarz:

• Yacca
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez ruwado
    U nas chyba X-com ma dystrybucję.
    Dokładnie to x-kom oraz x-sklep.
    Tylko że x-kom ma wysokie ceny na te telefony a x-sklep kiepskie opinie dlatego myślę o kupieniu w Chinach i jestem ciekawy sprawdzonego sklepu oraz jak jest z cłem i vatem.
    Jakie są Wasze doświadczenia jeśli chodzi o celników przy sprowadzaniu smartfonów z Chin?

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    U nas chyba X-com ma dystrybucję.

Zostaw komentarz:

• Yacca
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez arturas03
    Mam redmi note 3 pro z dual simem i wszystko chodzi jak trzeba.
    Dzięki. Tego też rozważam. Czy możesz napisać gdzie kupiłeś?

Zostaw komentarz:

• arturas03
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Yacca
    Czy ktoś używa Xiaomi Redmi 3 2GB/16GB z dwoma kartami SIM?
    Mam redmi note 3 pro z dual simem i wszystko chodzi jak trzeba.

Zostaw komentarz:

• Yacca
    odpowiedział(a)
    Czy ktoś używa Xiaomi Redmi 3 2GB/16GB z dwoma kartami SIM?
    Zależy mi na dobrym działaniu dual sim. Czy jak jeden SIM jest aktywny to drugi jest automatycznie wyłączny? Np. pierwszy SIM ma aktywną transmisję internetową to czy można się w tym czasie dodzwonić na drugą kartę?
    Czy zdarzają się zwiechy?

Mam Kruger&Matz Live 2 i nie można mieć włączonych 2 kart równocześnie. Tzn. można ale bardzo często jedna z kart jest zablokowana (mimo że na wyświetlaczu jest wszystko OK) ale dopiero próba zadzwonienia ujawnia problem. Trzeba wyłączyć i włączyć kartę i wtedy przychodzą smsy o nieodebranych połączeniach z ostatnich kilku godzin.

Potrzebuję kupić telefon dla żony i chciałbym uniknąć takich sytuacji.

Zostaw komentarz:

• czernobyl
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez czto
    WiFi oddstaje od moich poprzednich słuchawek. Tam gdzie inne mają full zasięg, P9L tylko trzy kreseczki.
    akurat po "kreseczkach" bym nie oceniał. pytanie o stabilność połączenia czy spojrzenie na ilość dBm (najlepiej z ustawień routera) - bo widziałem już tablety czy komórki pokazujące "3 kreski", ale nie dało się na tym całej strony internetowej w minutę otworzyć; taki s3 lte dla odmiany potrafił działać jeszcze skutecznie wyświetlając "0 kresek", czyli tylko szary obrys zasięgu wifi

co do dialera - zawsze można wgrać sobie inny, nie sądzę, żeby EMUI nie pozwalało

Zamieszczone przez czto
    Ostatni wynik, to 49 godz. pracy, 6 godz. SOT.
    szacun

Zostaw komentarz:

• czto
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Pixon
    czto, tzn. ? zdjęcia rozmazane w trudnych warunkach oświetleniowych ? ziarno? czy co?

O co chodzi z wifi? za słaba moc anteny i nie zbiera tak dobrze? Czy w związku z tym, że są dwie karty to dochodzi do jakiegoś zrywania połączenia?

dialer czyli?
    Aparat, średnio sobie radzi w trudnych warunkach.

WiFi oddstaje od moich poprzednich słuchawek. Tam gdzie inne mają full zasięg, P9L tylko trzy kreseczki.

Dialer, nie można na stałe przypisać do numeru danej karty SIM. Za każdym razem trzeba wybierać.

PS.
    P9L robi na mnie coraz większe wrażenie w dziedzinie zasilania. Ostatni wynik, to 49 godz. pracy, 6 godz. SOT. Przy czym cały czas włączone:
    - LTE,
    - Bluetooth,
    - lokalizacja,
    - synchronizacja 3 kont pocztowych

Zostaw komentarz:

• SknerusMcKrak
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez 2.0-16v Michał
    SknerusMcKrak, iPhone może i dobre, ale jak dla mnie do kitu. Posiadam służbowego i nie umie się przekonać juz od roku :roll: prywatnie note 4 i o wiele bardziej jestem zadowolony.
    Przyzwyczaiłeś się wcześniej do androida i dlatego iphon nie pasuje.
    Zresztą przesiadka z czystego androida na nakładkę MIUI W Xiaomi) też nie będzie pasowała.

Co do iphona to przydałby się do niego macbook, a to już w Polsce ze względów finansowych nie do przyjęcia.

Notesu (note) nie chciałem bo ciu dla mnie za duży dlatego wybrałem Redmi 3. Właśnie podłączyłem go do ładowarki, osiem dni wytrzymał.

A tak nawiasem 'Każda sroczka swój ogonek chwali"
    Pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• Luki80a
    odpowiedział(a)
    Co do Xiaomi, jest już oficjalnie dostępny u nas.
    Oferta skromniutka jak na początek.
    Cenowo też jest drożej jak u chinoli. Wiadomo.
    W x-komie są do kupienia.
    Polska gwarancja.

Zostaw komentarz:

• 2.0-16v Michał
    odpowiedział(a)
    SknerusMcKrak, iPhone może i dobre, ale jak dla mnie do kitu. Posiadam służbowego i nie umie się przekonać juz od roku :roll: prywatnie note 4 i o wiele bardziej jestem zadowolony.

Zostaw komentarz:

• SknerusMcKrak
    odpowiedział(a)
    Re: smartfon

Zamieszczone przez barbnowa
    Ja polecam iphone'a, mam używany iphone5 i jestem z niego bardzo zadowolona - fakt, że nie najnowszy model, ale daje radę.
    Iphony są też dobre, używałem, tylko cena w Polsce....
    Nowy Redmi 3 - 599zł
    i dlatego w Polsce bardziej popularne są telefony z androidem.

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    barbnowa, dzień dobry

Zostaw komentarz:

• barbnowa
    Guest replied
    smartfon

Ja polecam iphone'a, mam używany iphone5 i jestem z niego bardzo zadowolona - fakt, że nie najnowszy model, ale daje radę.

Zostaw komentarz:

• Karczol
    odpowiedział(a)
    również polecam OnePlus - po HTC i Samsungach kupiłem Oneplus 3 i jestem mega zadowolony. telefon świetnie wykonany, świetnie działający i podobnie jak w przypadku poprzednich modeli, często aktualizowany.
    wybierałem między Xiaomi Mi5 a OP3 i byłem o włos od kupienia Xiaomi, jednak szczegóły zadecydowały o przewadze tego drugiego

Zostaw komentarz:

• krzysn
    odpowiedział(a)
    A ja bardzo polecam OnePlus - Mam model OnePlus One, telefon jest rewelacyjny. Tak jak z Xiaomi, za stosunkowo nieduże pieniądze telefony z górnej półki.

System Cyanogen OS często aktualizowany i w pełni spolszczony (Cyanogen ma siedzibę w Kanadzie). O Xiaomi nie można tego powiedzieć ;-)

Zostaw komentarz:

• PieTrzaK
    odpowiedział(a)
    O Xiaomi i ja mogę powiedzieć same dobre słowa - mam Redmi Note 3 Pro. Wg mnie stosunek ceny do jakości rewelacyjny. Do MIUI się jednak nie przekonałem, zawitał "zwykły" Android.

Zostaw komentarz:

• SknerusMcKrak
    odpowiedział(a)
    Oczywiście któryś z Xiaomi,
    Mam RedMi3. Oprogramowanie z MIUIpolska
    Można wiele pisać ale np. bateria 4100mA, u mnie bez gier, z włączoną pogodą i lokalizacją, kilka rozmów i sms dziennie potrafił wytrzymać ponad tydzień.
    Ceny też są zaletą.
    Xiaomi drugi po Huawei producent chiński.

Można sprawdzić na stronie MIUIpolska.pl

Zostaw komentarz:

• słoń
    odpowiedział(a)
    CAT S40

Zostaw komentarz:

• kapi
    odpowiedział(a)
    Pixon, uzywam A3 na dualsimie. wbudowanej 16GB na moje potrzeby starcza więc karta pamięci jest zbędna.
    Fajne opcje konfiguracji wybierania numeru - wcześniej miałem motke G2 2nd i porównując ją do A3 :
    Parametry te same,
    A3 ma 4.5" - jest mniejszy i przyjemniejszy przy tej samej rozdzielczości, ma więcej GB na pokładzie niż G2
    G2 miał dodatkowo gniazdo na karty pamięci.
    G2 nie współpracował z AndroidAuto. mimo androida 6.0
    i na zakończenie - cena zakupowa A3 i G2 była taka sama przy telefonach niebrandowanych.

Chciałem A5 w dualu ale polska dystrybucja ich nie przewiduje. Został A3.

Zostaw komentarz:

• czernobyl
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez obrus
    Xiaomi Mi4
    używam xiaomi mi4c od Świąt BN i bardzo sobie chwalę jakość wykonania i takie tam; małzonce poleciłem do użytku służbowego xiaomi redmi note 2 i też jest zadowolona - akurat jakość wykonania xiaomi jest o kilka półek wyżej niż nasze stereotypowe wyobrażenie o "chińszczyznie" - w stosunku do europejskich marek naprawdę nie ma się do czego przyczepić - po prostu wszystko działa jak powinno
    btw. xiaomi pojawiły się w oficjalnej polskiej dystrybucji w x-komie, ale tylko kilka modeli i ceny też nie powalają

aha, w moim mi4c jakość zasięgu gsm oraz wifi powala jak na razie wszystko, z czym miałem do czynienia, włącznie z laptopami - znane wifi złapałem (i skorzystałem) ostatnio jakieś 400-500m od nadajnika ; w pracy ostatnio koleżanka pokazała mi miejsce, gdzie ja miałem ok. -75dBm, a ona w ip5 w ogóle nie widziała sieci do połączenia :lol: - jeśli ktoś poszukuje telefonu z dobrym zapleczem komunikacyjnym, to polecam

[ Dodano: Czw 22 Wrz, 16 19:53 ]
    Zamieszczone przez obrus
    Xiaomi Mi4
    używam xiaomi mi4c od Świąt BN i bardzo sobie chwalę jakość wykonania i takie tam; małzonce poleciłem do użytku służbowego xiaomi redmi note 2 i też jest zadowolona - akurat jakość wykonania xiaomi jest o kilka półek wyżej niż nasze stereotypowe wyobrażenie o "chińszczyznie" - w stosunku do europejskich marek naprawdę nie ma się do czego przyczepić - po prostu wszystko działa jak powinno
    btw. xiaomi pojawiły się w oficjalnej polskiej dystrybucji w x-komie, ale tylko kilka modeli i ceny też nie powalają

aha, w moim mi4c jakość zasięgu gsm oraz wifi powala jak na razie wszystko, z czym miałem do czynienia, włącznie z laptopami - znane wifi złapałem (i skorzystałem) ostatnio jakieś 400-500m od nadajnika ; w pracy ostatnio koleżanka pokazała mi miejsce, gdzie ja miałem ok. -75dBm, a ona w ip5 w ogóle nie widziała sieci do połączenia :lol: - jeśli ktoś poszukuje telefonu z dobrym zapleczem komunikacyjnym, to polecam

Zostaw komentarz:

• obrus
    odpowiedział(a)
    Od niedawna można kupić fajny telefon za super kasę, mianowicie Xiaomi Mi4. 120 USD w Chinach. Od 2 tygodni posiadam i jest wypas. Jedyna wada to nierozszerzalność pamięci wewnętrznej, czyli ok. 12 GB zostaje do dyspozycji.

Zostaw komentarz:

• Pixon
    odpowiedział(a)
    Dual jest niezbędne. Nie chce nosić dwóch telefonów (firmowy+prywatny). Z numeru prywatnego też nie chcę rezygnować, mimo że w sumie mógłbym.

Tak, wiem, że w przypadku tych telefonów (prócz lenovo K2) mam opcję na dwie karty i brak większej pamięci prócz tego co wbudowane. Jest to wada, ale niestety nie przeskoczę jej w tym budżecie.

czto, tzn. ? zdjęcia rozmazane w trudnych warunkach oświetleniowych ? ziarno? czy co?

O co chodzi z wifi? za słaba moc anteny i nie zbiera tak dobrze? Czy w związku z tym, że są dwie karty to dochodzi do jakiegoś zrywania połączenia?

dialer czyli?

Zostaw komentarz:

• czto
    odpowiedział(a)
    Używam P9L i to co mogę napisać:
    + bateria
    + jakość wykonania,
    + nakładka EMUI 4.1
    + świetny zasięg na dwóch kartach (u mnie orange + tmobile),
    + jakość rozmów,
    + ekran i jego jasność,
    + przyzwoita szybkość działania,

- aparat szału nie robi,
    - wifi,
    - dialer

Zostaw komentarz:

• BADYL
    odpowiedział(a)
    Ja mam P9 lite i fon fajny miejsca na karty masz 2 ale jeżeli włożysz pamięci to 2sim odpada

Zostaw komentarz:

Pracuję...